Sah Prochessro – Turnee Şah Online, Forum , Evenimente

Sah Online, Turnee, Forum Şah, Evenimente Sah

Sahisti celebri

Posted by alekhine4 pe 25 ianuarie 2009

118px-sokolsky

Sokolski Aleksei

Sokolski Aleksei
U.R.S.S. n 1908 d 1969 Jucator remarcabil si eminent teoretician al deschiderilor in sah. Intr-o monografie, Debiut b4, publicata in 1963, stabileste pe baze analitice viabilitatea acestui inceput de partida, denumit initial de Tartakower Deschiderea urangutan si cunoscuta in prezent ca Deschiderea Sokolski.

Rudolf Spielmann

Spielmann Rudolf
Austria-Suedia n Viena 1883 d Stockholm 1942. Jucator de sah profesionist. Este unul din cei mai populari mari maestri din prima jumatate a secolului trecut, datorita stilului sau de joc plin de imaginatie si intreprin, un romantic incorigibil. Jucator de atac prin excelenta, cu predilectie pentru gambituri si sacrificii, considerand un continuator al principiilor lui Zukertot si Cigorin, a refuzat multa vreme sa tina seama de cerintele jocului pozitional modern. Modest nu si-a pus niciodat in gand sa lupte pentru CM. In publicistica sahista, afara de numeroase articole si materiale solicitate de revistele de specialitate, scrie si cartea ghid Richtig Opfern! in care, pe baza a 37 de partide din cele peste 1400 jucate de el, cauta sa sistematizeze posibilitatile si subtilitatile tactice ale jocului combinativ precizand ca arta de a sacrifica corect nu poate fi insusita la fel de bine ca deschiderile, jocul in sacrificiu fiind mult mai dependent de calitatile personale… In domeniul sacrificiilor sunt multi artisti si multe stiluri, toate unice.

Gideon Ståhlberg

Stahlberg Gideon
Suedia n 1908 d 1967. Ziarist. MM. In 1941 stabileste la Buenos Aires un simultan record de 400 partide, desfasurat prin inlocuirea adversarilor la 40 de lese in timp de 36 de ore si 5 minute, cu un timp de odihna de 10 minute la fiecare 4 ore, incheiat cu rezultatul +362=14-24. Ca teoretician se distinge prin noutatile aduse in Apararea Slava.

Gösta Stoltz

Stoltz Gosta
Suedia n 1904 d 1963. Tehnician motoare. MM. Tlent de exceptie, obtine rezultatea variabile in cele 30 de Ti la care participa datorita alcoolismuli care l insoteste toata viata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: