Sah Prochessro – Turnee Şah Online, Forum , Evenimente

Sah Online, Turnee, Forum Şah, Evenimente Sah

Sahisti celebrii

Posted by alekhine4 pe 31 decembrie 2008

albericokellydegalway

O’Kelly de Galway Alberic. Belgia n 1911 d 1980. Jucator de sah profesionist. MM. Participa la 50 de Ti la tabla si 4 prin corespondenta. Trebuie retinut ca a fost campion mondial de sah prin corespondenta. Autor a doua carti de teorie sahista „34 Mai Schach-logik” si ”The Sicilian Flank Game”. Detine vreme indelungata rubricile de teorie ale revistelor de sah din tara sa si colaboreaza permanent cu cele din Anglia , Germania si Franta.


Pomar Salamanca Arturo. Spania. n 1ç”& MM. Campion al Balearelor la 10 ani si al Spaniei la 15 ani, este considerat un veritabil copilo minune al sahului, un nou Ruy Lopez, entuziastii vazand in el un viitor purtator al coroanei lui Alekhine. Rezultatele ulterioare nu au confirmat insa sperantele, contractand op foarte neplacuta dereglare nervoasa.

260px-ragozin1

Ragozin Viaceslav. U.R.S.S. n 1908 d 1962. Inginer. MM . Al doilea campion mondial de sah prin corespondenta , in intervalul 1959-1962. Teoreticina erudit, introduce in practica sahului multe idei noi, printre care se numara si Apararea Ragozin.

Lasă un comentariu